Säsongen 20/21

Hej hej!

Gjorde årets sista träningspass i backen i fredags, så kände att det var dags att göra en liten säsongs sammanfattning här 🙂 Trots den rådande pandemin och situationen som har varit världen den här säsongen fick vi möjlighet att genomföra våran säsong så normalt som det går och det är jag otroligt tacksam över. Har tappat räkningen på hur många coronatest jag har gjort och min näsa är helt förstörd vid det här laget, men tittar ändå tillbaka på den här säsongen med ett leende på läpparna. Hela laget gjorde det grymt bra, jag känner att jag tog ett kliv i min skidåkning och fick möjligheten att starta min första världscup, vilket var sjukt häftigt! Här kommer en liten recap av höjdpunkterna i bilder :

Försäsongen spenderades i Stelvio

Charlie

När man bor på 3000 meter höjd är man tacksam över den rosa hissen ^^

Riktigt glad över att vara på skidor efter det längsta sommaruppehållet på många år (pga coronan)

För att undvika för mycket resande fram och tillbaka mellan Sverige och Italien hade vi ett lite längre läger där vi tog 4 dagars vila mitt under lägret. Det blev en riktigt mysig minisemester nere i byn Naturns.

Jag och Jonna passade på att åka till head och fixa nya pjäxor inför säsongen

Att åka in nya pjäxor är ingen dans på rosor, det blev att åka upp med skor i pistmaskinen för Jonna i ett försök att undvika den värsta krampen.

foto: @head_ski @head_rebels

Jag och Sara

Jag och Jonna

Sverige-lägerna drog igång och vi började i Kåbdalis

Sedan gjorde vi ett försök i Storklinten, men det var en extremt mild höst så det såg ut såhär…

foto: @skiteamswedenalpine

Sedan kom vintern och vi fick till en riktigt bra vecka i Storklinten 🙂

Europacup-säsongen drog igång och jag lyckades ta min första europacup-pallplats på årets andra storslalomtävling i Hippach, Österrike.

Vi åkte vidare mot Andalo Paganella, Italien (jag och Sara på bild)

Jag tog revansch i Andalo från min sämsta europacuptävling någonsin där två år tidigare, var sjukt nervös över den här tävlingen. Jag tycker dock fortfarande att det är en av de tuffaste tävlingarna på touren.

Spenderade julen i Sterzing, Italien med laget och laddade upp för att starta min första världscup i Semmering, Österrike. Blev tyvärr en dnf, men det var sjukt kul och lärorikt.

Efter en liten paus hemma fick jag chansen att testa på isgatan på världscupen i Kranjska Gora, Slovenien i januari. Det var en väldigt speciell tävling, jag har nog aldrig åkt på så hård is. Tog mig inte ner någon av de två tävlingarna, men tar ändå med mig min åkning dit jag kom.

Direkt efter Kranjska Gora fick vi möjlighet att träna ett pass i racebacken i San Vigilio/Kronplatz där nästa världscup skulle gå veckan efter.

Även detta var en tuff tävling, men här tig jag mig ner. Tyvärr blev jag 32:a knappa 3 tiondelar från att kvala till ett andraåk.

Tillbaka på europacup-touren var det dags för storslalom i Krvavec, Slovenien. Här har vi hela gänget ^

Våran slovenska serviceman Bor (som vi har lånat lite från Lotta och Monne i år) har en liten stuga i Krvavec, så han bjöd på kaffe där 🙂

Nästa Europacup gick av stapeln i Berchtesgaden, Tyskland. Drog för första gången i europacupsammanhang startnummer 1 🙂

Nummer ett visade sig vara riktigt bra och jag tog karriärens första vinst! 🙂

Sedan var det dags för storslalom i Livigno, Italien och jag fick känna på att leda storlslalomcupen ett litet tag 🙂

Sara slog till med säsongsbästa i storslalom och Hanna tog karriärens första pallplats!

Lapar sol med Björn

När vi kom hem var det dags för SM i Åre.

Första medaljen på stora SM 🙂

Tack o hej säsongen 20/21!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s